Rukovodstvo Naroda i Pravde u Goraždu: Reorganizacija povjereništva i…

Narod i Pravda je politički pokret koji je na Općim izborima 2018. godine uzdrmao bh političku scenu. U martu 2018. godine Narod i Pravdu su osnovali pojedinci koji su se odlučno suprostavili zloupotrebama sistema i državnih institucija. Za nepunih 6 mjeseci postojanja, Narod i Pravda je ostvarila zavidne rezultate u Kantonu Sarajevo, što je rezultiralo kako mnogi građani Kantona kažu “najboljom Vladom ikad”, a koju predvodi upravo Narod i Pravda.

U Goraždu aktivno djeluje od jula 2018. godine, ali uprkos korektnim ostvarenim rezultatima, nije uspjela delegirati zastupnike u skupštinu BPK.

Međutim, ohrabreni pozitivnim trendovima i procesima koji se odvijaju u Kantonu Sarajevo, članovi i simpatizeri nastavljaju aktivno raditi i spremati se za predstojeće lokalne izbore naredne godine, na kojima će građanima Goražda ponuditi potpuno drugačiji pristup i kandidate, što će biti pravo osvježenje na uspavanoj i neaktivnoj goraždanskoj političkoj sceni. Osnovni cilj djelovanja lokalne organizacije Naroda i Pravde jeste zaustaviti odlazak mladih ljudi iz grada na Drini, što će podrazumijevati niz pozitivnih promjena koje je neophodno provesti kroz institucije.

Goraždanski tim Naroda i Pravde čine dominantno mladi i ambiciozni ljudi, koji vole svoj grad i žele doprinijeti njegovom spašavanju i budućem razvoju. Narod i Pravda će uz sve kritike trenutnog stanja ponuditi i realna i moguća rješenja, s ciljem boljeg, ljepšeg i pravednijeg Goražda.

U narednom periodu, gradska organizacija Naroda i Pravde će u saradnji s građanima kreirati i ponuditi programski dokument koji će sadržavati rješenja ključnih problema građana i grada Goražda. Također će se u narednom periodu nastojati krenuti u realizaciju nekoliko projekata uz podršku kolega iz Sarajeva, koji će olakšati i uljepšati život u Goraždu. To je ujedno i način na koji će kolege iz Sarajeva predvođene predsjedavajućim skupštine Kantona Sarajevo i predsjedniko Naroda i Pravde Elmedinom Konakovićem, pokazati koliko je značajan ovaj prostor za cijelu Bosnu i Hercegovinu, kao i pokušati vratiti dio starog sjaja nepravedno zapostavljenom i zaboravljenom Gradu Heroju.

U prethodnoj predizbornoj kampanji, Narod i Pravda je izradila dvije veoma značajne strategije, koje se tiču direktno najaktuelnijih pitanja današnjice, ekonomije i rješavanja pitanja mladih. To su ujedno i dokumenti kojim će se budući predstavnici Naroda i Pravde u gradskim i kantonalnim organima, voditi pri donošenju odgovornih i naprednih politika.

Rad goraždanskog povjereništva Naroda i Pravde bit će transparentan i zasnivat će se na vođenju konkretne i principijelne politike, koja će jačati institucije države i interes društva i ni u kojem slučaju neće tolerisati ostvarivanje ličnih interesa na štetu građana, grada i države Bosne i Hercegovine.

Na kraju, pozivamo sve dobronamjerne sugrađane, da svojim idejama, prijedlozima, inicijativama i eventualnim političkim angažmanom pomognu rad povjereništva Naroda i Pravde Goražde. Naš grad zaslužuje i može više.

Video možete pogledati

OVDJE