Vijećnici Naroda i Pravde traže donošenje rebalansa budžeta Grada Sarajeva

S ciljem doprinosa u prevazilaženju krize uslijed Coronavirusa, vijećnici Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva Toni Vukadin, Almedin Miladin i Srđan Srdić, koji djeluju kao Klub nezavisnih vijećnika, na sjednici održanoj 28. 04.2020. godine, podnijeli su inicijativu kojom se traži hitan rebalans budžeta kako bi se akcenat stavio na uštede i preusmjeravanje sredstava za pomoć građanima, te oporavak privrede.

“Neprihvatljivo je da se u ovako teškom vremenu, kada mnogi građani Sarajeva trpe štetu, koja je rezultat pandemije Coronavirusa, Grad Sarajevo ponaša kao da se gotovo ništa i ne dešava. Nedopustivo je da nije po hitnoj proceduri donesen rebalans budžeta kako bi i grad Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine, dao svoj doprinos u prevazilaženju ove krize”, poručuju iz Kluba nezavisnih vijećnika Naroda i Pravde.

Traženo je da se u rebalansu svi troškovi, koji su planirani za putne troškove, reprezentaciju, izgradnju hotela, obilježavanje Dana grada Sarajeva i sl., preusmjere na pomoć najugroženijim članovima društva, ali i na oporavak privrede.

“Grad Sarajevo nema veliki budžet koji može riješiti sve probleme i mi smo toga svjesni, ali kao glavni grad može i mora biti primjer senzibilnosti prema potrebama građana”, zaključeno je na kraju iz Kluba nezavisnih vijećnika.

Iz Naroda i Pravde pozivaju gradonačelnika Abdulaha Skaku da sa gradskom administracijom pripremi i gradskim vijećnicima dostavi rebalans budžeta čim prije.