Vladajuća garnitura u Novom Gradu privatizira Multimedijalnu salu

Općinska administracija Novog Grada zabranila je vijećnicima Naroda i pravde korištenje Multimedijalne sale Općine Novi Grad. Iz Općinskog povjereništva Naroda i Pravde Novi Grad navode kako je ovo čin samovolje i pokušaj da se utišaju svi alternativni i kritički glasovi u ovoj općini.

Vijećnici Naroda i Pravde, Mirza Selimbegović i Toni Vukadin, zatražili su korištenje Multimedijalne sale Općine Novi Grad u slobodnim terminima, sa svrhu održavanja sastanka s ciljem uspostavljanja bolje komunikacije sa građanima Novog Grada.

Iz općinske administracije dobili su negativan odgovor, uz obrazloženje da se sala političkim subjektima na korištenje daje isključivo tokom predizbornih aktivnosti.

„Ovakva samovolja i bahatost samo su pokušaj da se uspostavi jednoumlje i da se građanima onemogući da postavljaju pitanja i komuniciraju sa izabranim predstavnicima i mimo predizborne kampanje. Ovo je dokaz da smo svi jednaki ali su neki ipak jednakiji. Naime, sala je uredno ustupana za potrebe SDA i to mimo predizbornog perioda. Tako je u istoj sali u julu 2018. održan promotivni skup SDA“, navodi se u reagiranju Općinskog povjereništva Naroda i pravde Novi Grad.

Iz Naroda i Pravde dodaju i kako je ovaj primjer samo još jedna u nizu ilustracija zašto je politika Naroda i Pravde potpuni novitet uz puni zaokret ka građanima.

„Mi se već nekoliko sedmica aktivno družimo sa građanima, idemo da se susretnemo sa njima, da predstavimo šta smo uradili i šta planiramo uraditi, ali i da, što je najvažnije, čujemo njihove potrebe i njihova pitanja. Mi nismo stranka koja će na vrata građana pokucati samo u predizbornom periodu. To je razlika između nas i onih koji danas upravljaju Novim Gradom – mi nastojimo građanima omogućiti priliku da nas pitaju i propituju, a aktuelna vladajuća garnitura u Novom Gradu nastoji onemogućiti da se čuje glas građana“, stoji u reagiranju Naroda i Pravde.

Iz ove stranke podsjećaju da se svakodnevno susreću sa opstrukcijama i privatiziranjem općedruštvene imovine zarad jedne političke stranke ili grupe ljudi.

„Naše predizborne skupove smo održavali u našim avlijama jer su pojedinci privatizirali ustanove koje bi trebale da su na raspolaganju svim građanima. To nas nije i neće zaustaviti, naša je misija vratiti društvenu imovinu svim građanima i staviti je na raspolaganje u interesu zajednice a ne pojedinaca ili pojedinih stranaka“, kaže se na kraju saopćenja.

Večeras će u organizaciji Naroda i Pravde Novi Grad i Novo Sarajevo biti održana tribina pod nazivom Dostignuća i Planovi. Pozivamo sve članove i simpatizere Naroda i Pravde da nam se pridruže u 19h u sali hotela Ibis Styles. Dobro nam došli!