Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica o Schmitovim odlukama:…

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica o Schmitovim odlukama: Sve dosadašnje blokade formiranja vlasti bile su direktan udar na demokratiju i volju građana

Simptomatično je kako smo nedavne blokade mogli gledati od onih koji su uvijek upirali prstom u druge i govorili kako takve stvari rade samo neprijatelji ove zemlje.

Neodgovorne politike pojedinaca su skoro pet godina držale građane FBiH taocima ličnih interesa, odbacujući odgovornost za sve (ne)učinjeno optuživali su druge za stanje koje su sami napravili. Podizanjem tenzija i stvaranjem osjećaja ugroženosti prikrivali su svoj nerad i nesposobnost, pri čemu su nas vodili u destabilizaciju i potčinjen položaj.

Konačno, građani FBiH, svi mi, nametnutim odlukama visokog predstavnika će doživjeti ispunjenje svoje izborne volje. Ove odluke nam otvaraju mogućnosti legitimnog formiranja i funkcionisanja vlasti, otvaraju nam vrata prosperiteta, te onemogućuju bilo koga, bilo koju grupu ili stranku da se miješa u izbornu volju građana, poručio je Katica.