Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić: Političkoj korupciji dolazi…

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić: Političkoj korupciji dolazi kraj!

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i predsjednik kantonalnog odbora Naroda i Pravde Elvedin Okerić podsjetio je u svojoj rekaciji da blokada Federacije BiH traje već pet godina.

Obećali su nam 100 kapitalnih projekata, a dobili smo desetine ročišta po sudovima u postupcima gdje su glavne uloge baš ti koji su obećavali napredak. Spočitavali su nam unazad nekoliko sedmica svašta kada je riječ o ovoj temi. Razvlačili su nam pamet, dovodili građane u zabludu. Nakon što nam je Visoki predstavnik Odlukom u izbornoj noći zakomplikovao situaciju, danas je donio bolje rješenje, i to dugoročno!

Većinska volja građana konačno će biti zadovoljena. Izborima je makar dijelom vraćen smisao, kazao je Okerić.

Posebno me raduje činjenica da je novim izmjenama Šmit uveo u Krivični zakon BiH novo krivično djelo tj. što je podmićivanje na izborima sada okarakterisano kao krivično djelo. Pošast je to kojoj svjedočimo iz izbora u izbore, sa kojom se teško borimo i ovaj potez visokog predstavnika ohrabruje. Političkoj korupciji, vjerujem to, dolazi kraj. Na novoj Vladi Federacije je da to djelima pokaže, zaključio je on.